DE KLAS BEWEEGT!

De Klas Beweegt! is een klassikale bewegingsmethode die de dagelijkse lespraktijk van de leerkracht ondersteunt. Door kortdurende opdrachten als didactisch instrument in te zetten creëert de leerkracht een open en positieve atmosfeer die gericht is op leren en concentreren.
De methode ondersteunt de sensomotorische ontwikkeling bij kinderen. Doordat kinderen gemotiveerd worden om de veelzijdigheid van bewegingsmogelijkheden gezamenlijk te ontdekken, vergroot het hun animo om zelf en als groep doelgericht te bewegen; de hele schooldag door.

De klas beweegt! sluit naadloos aan op een groot aantal leerdoelen dat binnen het basisonderwijs wordt nagestreefd, namelijk:
• verantwoorde werkhouding
• sociaal-emotionele ontwikkeling
• zelfexpressie
• fysiek zelfbewustzijn
• gezondheidsbevordering
• motorische ontwikkeling

De Klas Beweegt! begint op school
Bewegen in de klas betekent samen leren werken, rust in de klas, je krijgt weer zin in leren en het leidt tot meer succes.
button

De Klas Beweegt! ook thuis integreren!
Met De Klas Beweegt! niet alleen op school aan de slag maar we zorgen er juist ook voor dat er een verbinding is met thuis in de ontwikkeling van het kind. Van beweeg ideeën tot en met plannen in de Familiekalender.
button

De Klas Beweegt! bij de specialist
Voor kinderen in een individueel behandeltraject hebben wij tools ontwikkkled die u in kan passen in de zorgbehoefte van uw jonge cliënt. De Klas Beweegt! is ontwikkeld door een team van experts (waaronder een kinderfysiotherapeut, dramadocenten, logopedisten, ergotherapeuten).
button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *