DE KLAS BEWEEGT! voor Specialisten

Als specialist heeft u naast kennis van de zorgbehoefte van een kind ook inzicht in de omgeving van het kind: ouders, leerkracht, vriendjes.
De specialist als professionele zorgverlener van het kind kan geholpen worden in het behandel/begeleidingstraject van het kind d.m.v. onze beweeg & gezondheidsinterventie.

De beweegopdrachten van De Klas Beweegt (DKB) zijn er voor iedere dag, per maand uitgebracht op de maandkalender, in losse kaartensets en in een digitale versie. Volledig op leeftijd
afgestemd. DKB is ontwikkeld door een team van experts (waaronder een kinderfysiotherapeut, dramadocenten, logopedisten).
Voor die kinderen die in een individueel behandeltraject zitten is er een speciale kaartenset vanuit de hoek van de
ergotherapie. Deze set is – nog meer dan de standaard set van DKB – gericht op de fijnere motoriek en ook prikkelverwerking en spanningsregulatie.

Indien u als professionele zorgverlener kinderen begeleid kunt u middels het trefwoordenregister van de papieren kaartensets of middels het digitale programma van DKB 3.0 zelf opdrachten (op trefwoord) opzoeken en die zo per kind of voor de groep als geheel afstemmen.

Het boekje ‘Bewegen doe je zo’ is een uitgave wat een tijdsinvulling geeft waarmee het individuele kind kan worden ondersteund op de onderdelen:
– wil ik Bewegen?
– waar, wanneer en met wie wil ik bewegen?
– voel ik dat het goed is om te bewegen (bewustzijn)?
– hoe kan ik mijn eigen omgeving laten zien dat ik goed ben in bewegen (sociale vaardigheden / sociale weerbaarheid ontwikkelen)?
– met wie en wanneer ga ik daadwerkelijk bewegen (doelen stellen – die van tevoren verkend en haalbaar zijn en voldoening geven)?

Bent u fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, specialist? Dan hebben we vast een hoop leuke beweegideeën voor u en uw jonge patiënt.

PRODUCT 1: BEWEEGOPDRACHTEN
De Beweegopdrachten van “De Klas Beweegt!” bieden voor elk wat wils. Voor ieder van de 8 niveaus zijn er specifieke beweegopdrachten om ieder kind in beweging te brengen. Los te gebruiken of als onderdeel van de “De Klas Beweegt!”-kalender of De Familiekalender.
De opdrachten worden steeds opnieuw bekeken door experts en deskundigen en indien nodig geupdate en aangevuld.

PRODUCT 2: DE KLAS BEWEEGT! Therapeuten & specialisten pakket
Een pakket speciaal samengesteld voor de specialist. Het pakket biedt o.a. beweegideeën voor iedereen. Zo zijn er De Klas Beweegt! beweegideeën voor logopedie, fysio therapie, huisarts en anderen. Daarnaast handige scheurblokjes met Beweegideeën en wensweken om aan uw cliënten mee te geven.

4 gedachten over “DE KLAS BEWEEGT! voor Specialisten

 1. Henriette van der Lelij-Iwema

  Graag zou ik in contact komen met jullie. Door verhuizing ben ik nu werkzaam 2 jaar o.a. werkzaam op een SBO en in het regulier onderwijs. Het SBO heeft in het verleden met de Klas beweegt gewerkt, maar dat is in het slop geraakt.
  Dat zou ik graag weer vernieuwen en vervolgens willen introduceren op andere scholen.
  Ik lees dat jullie ook een therapeuten en specialisten pakket hebben en een pakket speciaal voor de fijne motoriek ; laat maar eens zien zou ik zeggen.
  Ik hoor graag van jullie.
  Mvrgr Henriette vd Lelij

  1. office

   Beste Henriëtte,

   Je bericht hebben we ontvangen, leuk dat je weer hernieuwde interesse hebt in onze methodiek en materialen. Graag presenteer ik onze mogelijkheden. Naast De Klas Beweegt! materialen voor het reguliere onderwijs hebben wij ook voor het speciaal onderwijs en zelfs binnenkort voor de ernstig meervoudige beperkte kinderen beweegmaterialen.
   Ben jij misschien op Het Congres in Papendal op vrijdag 29 november? Daar geven wij een presentatie en een workshop en staan wij met onze materialen op de informatiemarkt. We zouden elkaar daar kunnen treffen. Anders zouden we ook een afspraak kunnen maken dat ik naar je toekom.
   Laat maar even weten wat de beste optie is.
   Met vriendelijke groet,
   Willem-Jan Draper
   Uitgeverij Fysio Educatief / De Klas Beweegt!

 2. Henriette van der Lelij-Iwema

  Dag Willem Jan,
  Excuse voor de late reactie. Ik had echter verwacht dat ik een reactie zou krijgen op mijn eigen e-mailadres en niet zo zeer via de site. Omdat het wat lang duurde dacht ik laat ik nog eens kijken op de site en toen kwam jouw antwoord tegen. Ik zag wel de Linkedin connectie.
  De 29 ste is alweer voorbij. Ik had trouwens een DCD beleidsconferentie , dus was al bezet.
  Dat jij een keer langs wilt komen lijkt aardig. Nu kom ik nog wel eens in Amsterdam. Misschien is het een idee dat ik bij jullie kom? Dan ben ik wel afhankelijk van de vrijdag.
  Ik hoor graag van je.
  Met vriendelijke groet
  Henriette van der Lelij.

 3. Ferdinand Schneider

  Wat goed dat specialisten een programma ontwikkeld hebben om kinderen meer aan het bewegen te krijgen. Kunt een paar voorbeelden noemen van de beweegopdrachten? Ik ben erg benieuwd wat u te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *