DE KLAS BEWEEGT! voor Leraren

Voor de leerkracht en de school ontwierpen wij een totaal aanpak waardoor je op structurele wijze iedere leerling van je groep kunt ondersteunen om (met behulp van mensen in zijn of haar omgeving) zijn eigen mogelijkheden tot gezondheid uit te breiden.
We gaan er vanuit dat kinderen van nature aandrang hebben om te bewegen en hier eigen initiatieven in willen ontplooien. Maar geen kind en zijn omstandigheden is hetzelfde. Soms is het pijnlijk zichtbaar dat medeklasgenootjes gewoon wat minder mogelijkheden hebben. Misschien omdat ze ouders hebben die minder gezond kokkerellen, omdat er bij verschillende kinderen thuis opvallend meer of juist minder bewogen word en dat individueel kinderen een geheel verschillend netwerk van ondersteuners kent.
Zoals bekend zal zijn heeft de overheid een campagne ontwikkeld om alle kinderen en volwassenen te stimuleren om één uur per dag te bewegen. In dit kader ondersteund de overheid onze interventie.

Onder de vlag van onze interventie zijn verschillende onderdelen ontwikkeld. Met deze onderdelen kun je op dagelijkse basis nog meer bereiken voor het individuele kind in je klas, voor het groepsgevoel in de klas, het docententeam en de ouders van je groep.

Product 1: De Klas basis pakket
De Klas Beweegt werkt! Proberen en direct aan de slag? Dan is het starters pakket ideaal.
Wat zit daar dan in? Een set Beweegideeën voor één groep, een Wensweekblokje, een jaarplanner en meer om de hele klas in beweging te brengen.

Product 2: Het (gezonde) school pakket
Het gezonde School pakket is een compleet Beweeg pakket met beweeg ideeën voor alle 8 groepen in handige kaartenbakken, een jaarplanner voor in elke klas, tabbladen om alle het materiaal overzichtelijk te rubriceren en nog veel meer. Een gezonde School pakket bevat ook voor de IB-er een complete set van al het materiaal.

Een gedachte over “DE KLAS BEWEEGT! voor Leraren

  1. Hosting

    De Klas Beweegt! is een speelse methode waarbij kinderen kunnen oefenen met houding, beweging en in- en ontspanning. Gewoon in de klas, zodat op een terloopse manier aandacht, concentratie en lichaamsbewustwording onderdeel worden van het onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *